Ohjelma

Aikataulu

14.30 Dj Illyana

16:15 Elaine

17:15 Madekoski

18:15 New Rising Suns

19:30 Neondad

20:45 Maustetytöt

22:00 Radiopuhelimet

23:00 Mesikämmenet

Maustetytöt

Tuntuu tutulta ajatus, että meniköhän lottorivi pieleen tälläkin kertaa, kun rahaa on vain yhteen pieneen olueen. Vaikka niin laulavatkin, Maustetytöille tämä tuskin on kauaa enää arkipäivää, ovathan he teleportanneet koko Härmän indiesuosikiksi Leevi and the Leavings -tyylisellä masennuspopillaan. Oulussa musiikkia opiskellut sisaruskaksikko taltuttaa paatuneimmatkin festarikävijät flegmaattis-lakonisella, kansallishenkisellä ilmaisullaan ja arkiromanttisilla biiseillään, jotka vaivihkaa porautuvat korvamadoiksi vielä viikoiksi festareiden jälkeenkin. Tule tsekkaamaan Maustetytöt, niin voit sitten sanoa nähneesi heidät silloin kun eivät olleet vielä kunnolla breikanneet.

Radiopuhelimet

On se kumma, että yksi Oulun pisimpään keikkailleista bändeistä soittaa vuosi toisensa jälkeen kaikki muut yhtyeet suohon. Kyseessä on orkesteri, jonka ilmaisu ei rajoitu pelkkään rokkiräjähdykseen vaan mukaan mahtuu myös seesteisempiä kappaleita ja tanssittavia groovepaloja. Jos et ole päässyt kokemaan tätä sähköisenä purkautuvaa lavaenergiaa livenä, nyt on sen hetki. Vain yksi voi olla kuningas. Radiopuhelimet.

Neondad

Hung Dad, Lusty Dad, Feliz Navidad sekä Peter von Baghdad tarjoilevat festarikansalle isärokkia – ainakin jos isä kuuntelee hieman tummanpuhuvaa, mutta coolia indie-rockia. Pari levyä julkaissut oululaisyhtye on talven mittaan hemmotellut meitä kuulijoita uudella materiaalilla, joista uudempi, ystävänpäivänä julkaistu Scent räjäytti jopa bändin Spotifyn kuuntelijamäärän yli 800 kertaiseksi, lähtötilanteen jäädessä toki salaisuuden verhon taakse. Suosittelemme, että me Röyttä Rokkarit teemme nyt saman Neondadin Spotify-kuunteluille, sen verran maistuvaa maalailua on Neondadin musiikki. Laitetaan siis kaikki uv-valot päälle ja fiilistellään Neondadin tahdissa kohti kesää!

New Rising Suns

Rokkia pyysitte, rokkia myös saatte: Oulun musaskenen vaikuttajien muodostama New Rising Suns täyttää Riemuliiterin melodisen rockin ja punkin sekoituksella tämän kesän Röyttä Rockissa. New Rising Sunsin musiikki tihkuu voimaa, intoa, mielikuvitusta ja kokemusta. Näiden herrojen taustalta löytyy erittäin nimekkäitä orkestereita, kuten Radiopuhelimet, Murnau, Greenhouse AC, Brüssel Kaupallinen, KTMK, EBPSATRFM ja The Blaster Master, näin muutamia mainitaksemme. Ja koska bändien syntypaikat ovat aina mielenkiintoisia, kerrottakoon New Rising Sunsin saaneen alkunsa – muidenkin loistavien ideoiden tavoin – saunan lauteilla.

Elaine

Mikäpä sen parempaa kuin viettää kaunista loppukesän päivää saaressa ja tunnelmoida rautalankamusiikin tahdissa, aivan kuin niinä “vanhoina hyvinä aikoina”. Tämän mielikuvan tarjoilee meille Elaine, oululainen yhtye, joka soittaa iskelmävivahteista folk-poppia maustettuna ripauksella rockia. Elainen musiikissa tunnelmat vaihtelevat rauhallisesta tangosta rouheaan punkkiin, mutta pohjavireenä soi silti haikea suomalainen melankolia. Ai että tämä on ihanaa!

Madekoski

Nyt on Röytässä kansainvälistä meininkiä, nimittäin Madekoski on oululaisehkosta nimestään huolimatta perustettu Etelä-Koreassa. Sittemmin kuitenkin paikallistunut nelihenkinen indie-rock-pumppu kuvailee musiikkiaan tuiralaiseksi rappioromantiikaksi. Bändin biisit kulkevatkin eteenpäin kuin Tuiran ohittava juna, ja sanoitukset kuvailevat näppärästi turhautunutta arkea, jossa siirrytään olohuoneen sohvalta kaupan kautta bailaamaan. Madekosken EP:n nimi antaa kaikille Röyttä Rockin kävijöille oivan elämänohjeen, joka sopii niin kotiin kuin saareen: elä täysillä, mutta varovasti!

Mesikämmenet

Korvia punottaa ja nauru kuplii rinnassa, mutta päässä pyörii epäilys siitä, saako tälle edes nauraa. Katsot ympärillesi tutkien kanssaihmisten reaktioita ja huomaat, että kyllä, todellakin tälle saa nauraa. Mesikämmenet on 2–5 herran yhtye, joka tuo kuulijoiden ulottuville palan vanhempaa kulttuuriperinnettä isojen poikien laulujen myötä. Nämä rehvakkaat rekilaulut saavat kyyneleet silmiin siinä iloisemmassa merkityksessä ja kannustavat yhtymään yhteislauluun. Suosittelemme!

Dj J-Honey & Dj Illyana

Kaksi Oulun kuuminta DJ:tä rantautuu Röyttään soittamaan elektronisempia sävyjä kaiken rock-räimeen lomaan. DJ J-Honey ja DJ Illyana ihastuttavat kentällä oleskelijoita urbaanilla soundilla, joka tuo mukanaan rytmejä ympäri maailmaa. Pyörii levylautasella sitten modernimpi elektroninen musiikki tai nostalgiset levyarkistojen helmet, tärkeintä on kuuma tunnelma ja tumma basson jytinä.

Röyttä Crew pidättää oikeuden muutoksiin.