Turvallisuus

Tänne ei olla tultu ilkamoimaan!

Paitsi että ollaan! Jotta ilkamoiminen olisi mahdollisimman kokonaisvaltaista ja miellyttävää, olemme koonneet muutamia muistutuksia vahinkojen välttämiseksi.

Lippusi tarkistetaan ja vaihdetaan rannekkeeseen ennen bussiin tai veneeseen nousua. Niiden, jotka tulevat saareen omalla veneellä, liput tarkastetaan ja vaihdetaan rannekkeeseen festivaaliportilla.

Venekyydissä  matkustetaan istuen.

Festivaaliportilla järjestyksenvalvojat tekevät kaikille turvatarkastuksen ja ottavat kielletyt esineet pois. Jos sinulla on mukana omia eväitä, voit jättää kassisi valvottuun narikkaan. Narikkamaksu on kaksi euroa, narikalla käynti maksaa yhden euron.

Voit tuoda alueelle vesipullon, kunhan se on avaamaton alueelle tuotaessa.

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, minkäänlaisia aseita tai vahingoittamiseen tarkoitettuja esineitä tai välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja. Myös sateenvarjot ovat kiellettyjä, joten otathan sateen varalta mukaasi sadetakin.

Tupakointi on alueella sallittua, mutta Riemuliiterissä ja sen läheisyydessä se on ehdottomasti kiellettyä. Alueella on runsaasti tuhkakuppeja, heitäthän natsasi niihin. Myös tyhjille tölkeille ja pulloille on saareen varattu jätesäkkejä, laitathan hylsyt sinne.

Varaathan mukaasi käteistä. Emme pysty takaamaan mobiilimaksupäätteiden toimivuutta saaressa.

Jos nyökyttelit jo hivenen kyllästyneenä ylläolevaa lukiessasi, skarppaa tässä:

Hätätilanteessa

Koko festivaalin ajaksi on järjestetty ensiapu ja tarvittaessa nopea pääsy mantereelle jatkohoitoon. Jos sinä, kaverisi tai joku muu saa sairauskohtauksen tai muuten tarvitsee ensiapua, ota yhteyttä ensivasteyksikköön (Kiviniemen Meripelastajat) tai Röyttä Crewhun. Apu on lähellä.

Merellä ja saaressa sää voi muuttua hyvinkin nopeasti. JOS TUULI YLTYY MYRSKYKSI, KOKOONNUTAAN ENSIMMÄISEKSI RIEMULIITERIIN, missä annetaan lisätietoja ja -ohjeita. Älä missään nimessä lähde vaeltamaan muualle.

Ehdottomasti noudata järjestysmiesten ja Röyttä Crewn antamia ohjeita. Pidä huoli, että kaverisi ovat tallessa. Jos eivät, ilmoita asiasta heti järjestysmiehille tai Röyttä Crewlle.

Muu oleskelu

Iin Röytän omistaa Metsähallitus ja saaressa saa liikkua ja toimia vapaasti jokamiehenoikeuksien rajoissa. Esimerkiksi tilapäinen yöpyminen teltassa on mahdollista. Huomioithan, että pursiseurojen mökit piha-alueineen kuuluvat yksityisalueeseen, jota jokamiehen oikeudet eivät koske.

Kun liikut saarella, pyri pysymään merkityillä poluilla. Näin kasvillisuus ei kulu turhaan ja luonnoneläinten rauha ei häiriinny. Ethän roskita luontoa, tapahtuma-alueella on merkityt jäteastiat, jonne voit jättää roskasi.

Saari

Iin Röytän saari sijaitsee Iin kunnan alueella noin 2 kilometriä mantereesta ja lähin venesatama on Iin Praava. Saaren omistaa Metsähallitus ja siellä on oululaisten, haukiputaalaisten ja iiläisten pursiseurojen majoja. Iin Röyttä onkin alueemme tärkein vapaakäyttöinen huvivenesatama, josta löytyvät uudistetut sähköistetyt laiturit ja kaikille avoin kesäkeittiö. Lisäksi saaressa on noin 3 km pitkä luontopolku, lasten leikkipaikka, kuivakäymälä sekä nuotiopaikka. Saaresta ja sen rakenteista pitää huolta pursiseurojen kattojärjestö Iin Röytän toimijat ry., joka omistaa Röytän tapahtumien sydämenä toimivan Riemuliiterin.