FAQ

Matruusit ja maakravut! Te kysyitte, me vastaamme!

Jee, mulla on lippu! Vaihdetaanko se rannekkeeseen?

Kyllä. Tämä tapahtuu ennen bussiin tai veneeseen nousua. Omalla veneellä Röyttä Rockiin tulevien liput tarkastetaan ja vaihdetaan festivaaliportilla. Jos tulet paikalle omalla veneellä, voit myös ostaa lipun suoraan festivaaliportilta.

Ottaako bussi kyytiin tai jättää kyydistä matkan varrella? Entä jos minulla on kakkoslippu Röyttä Rockiin Oulusta, mutta saisinkin menokyydin kaverin veneellä. Paluumatkan tulisin kuitenkin lipun mukaisesti järjestämällänne vene- ja bussikyydillä. Miten toimin?

Valitettavasti ei. Bussi ajaa suorinta reittiä, jotta pysytään aikataulussa. Jos saat menokyydin kaverilta, käy ennen lähtöä vaihtamassa lippu rannekkeeseen. Näin vältytään epäselvyyksiltä paluumatkan koittaessa.

Käykö saaressa maksukortti?

Kyllä käy, mutta kannattaa varata varmuuden vuoksi myös käteistä. Lisäksi joillakin palveluntarjoajilla toimii Mobile Pay. Praavan satamasta ostettavat liput maksetaan vain käteisellä, samoin saaren kahvikanttiinissa.

Saanko ottaa reppuni festarialueelle?

Saat, mutta se tarkastetaan ensin kiellettyjen ja vaarallisten esineiden varalta. Jos sinulla on mukana omia eväitä, voit jättää kassisi valvottuun narikkaan. Narikkamaksu on kaksi euroa, narikalla käynti maksaa yhden euron.

Entä jos tulee nälkä? Ja mikä pahinta, jano?

Huoli pois, ravintola Pirtti on paikan päällä myymässä burgereita ja kärkkäreitä. Hailuodon Panimo puolestaan kauppaa omia mainioita tuotteitaan kahdesta eri anniskelupisteestä. Röyttä Rockilla on lisäksi oma kanttiini, josta voi ostaa kahvia ja virvokkeita.

En ole koskaan aiemmin ollut merellä saati saaressa. Pitääkö varautua jotenkin erityisesti? Mitä jos saan epilepsiakohtauksen?

Huoli pois! Venematka saareen kestää veneestä riippuen puolisen tuntia ja kuskeina ovat erittäin kokeneet rokkikapteenit. Saareen on järjestetty koko festivaalin ajaksi ensiapu ja nopea pääsy mantereelle. Jos sinulla on lääkitys tai muu hoidettava tila, niin muistathan ottaa lääkkeesi. Festarireppuun kannattaa myös varata lämmintä ja säänkestävää vaatetta. Kumpparitkaan ei ole huono idea.

Saako festarialueella tupakoida?

Saa, mutta vain niille osoitetuilla alueella. Riemuliiterin läheisyydessä tupakointi on ehdottomasti kielletty. Ethän heitä tumppeja maahan vaan laitat ne tuhkakuppeihin. Ethän roskita Röytän kaunista luontoa muutenkaan. Alueella on merkityt jäteastiat roskia varten.